Strømpris

Endre strømavtalen

Ting du kan gjøre gratis for å senke strømforbruket ditt

Har du tenkt over at du kanskje sløser med strømmen, og at det er mye å spare på enkle trinn som også er gratis? Kan du være klar for nettopp å se at strømregningen skrumper inn og blir levelig hver eneste måned. For det er ikke bare mulig å få lav strømregning på sommeren, men også på vinteren, selv med små grep. Du må bare være villig til å gjøre endre innstillingen din og ta tak i deg selv. For nesten alt man omgir seg med i dag kan potensielt gi deg et strømsjokk, spesielt nå som gradestokken stadig viser blå tall!

Endre strømavtalen

Det kan hende du aldri har tenkt over hvilken avtale du har med strømleverandøren, og sitter med en fastprisavtale nå på vinteren. Det er bedre å ha en variabel prisavtale slik at du ikke taper penger. Det kan rett og slett tenkes at de betaler luksusen til strømleverandøren med din dårlige avtale. Variabel prisavtale er gunstig, spesielt på iskalde vinterdager, der spottprisen kan bli veldig høy. Variabel prise er mer forutsigbar enn spottprisen, men når sommeren kommer kan du be strømleverandøren endre avtalen til spottpris-markedet. Da er den nærmere den laveste prisen enn variabel prisavtale er. Over tid kan man dog tjene på å ha spottprisavtale.

Fysiske tiltak

Man kan sørge for å kle på seg mer, lukke dører og trekke for gardiner, lufte med vidåpne vinduer i kortere perioder, ta med dyna i sofaen, tørk støv og vask, eller rett og slett være mer borte. Da trenger man sjelden å fyre hardt. Husk likevel at en minimumstemperatur er smart å opprettholde. Er man vant til å sprade rundt i t-skjorte eller bar overkropp, kan man spare mye ved å kle på seg gode, varme klær inne og heller skru ned temperaturen litt. Det skal ikke mye til før det hjelper på regningen. Dessuten kan man kanskje prøve å fyre med ved på kvelden og panelovner på natten. På nattestid får du billigst strøm da prisen er mye lavere enn i rushtiden på morgen og ettermiddag. Jobber du hjemmefra kan du sette på vaskemaskin på formiddagen, da er også prisene lavere.