Lån og bilkjøp

Billån

Bil er kanskje noe det beste som finnes. Har du en pen bil kan du nyte hver eneste tur som du gjør. Har du kun en bil kan du i hvert fall komme deg fra A til B. Det er også viktig. Når det gjelder bil og bilkjøp kan det fort være situasjoner som gjør at du må ta deg litt tid til å se over hva du egentlig gjør og hvordan du gjør det. Når du kjøper bil for eksempel så må du enten ta opp et lån eller så må du kjøpe bilen med kontanter. Hva gjør du når du vurderer et billån? Er det flere banker som snakker med deg eller går du dit hvor du tenker på billån først av alt?

Undersøk bilen

Det har vært mange problemer med biler. Jo eldre bilene blir jo mer problemer blir det med dem. Skal du kjøpe deg en bil er det derfor viktig at du også bruker bilen til det du trenger den til. Før du betaler og kjøper en bil kan det være greit å se over at bilen er i god stand. Det er ikke noe vits å kjøpe en bil som egentlig er et vrak. Da kan det være greit og heller kjøpe noe annet. Det er viktig å huske på at en gammel bil er dyr i drift. Du må kontinuerlig skifte ting og det koster mye å gjøre dette. Når du har bilen på verksted må du også passe på at du får en annen bil slik at du ikke bare blir sittende der med en bil som du egentlig ikke trenger.

Undersøk heftelser

Når du står ovenfor et bilkjøp er det viktig at du kjøper en bil som det ikke er noen heftelser på. Det betyr at du unngår å kjøpe en bil som det allerede er et lån på eller andre typer heftelser. Lån på bilen kan utløses, men du må være sikker på at pantet på bilen også er fjernet. Når du kjøper deg en bil så må du unngå å kjøpe en bil med andres problemer i. Betaler ikke folk på et lån og du ender opp med en bil med et lån på, så må du betale på det lånet fordi du har pantegjenstanden. Det er ikke noe gøy og kan fort ødelegge morra.

Kontrakt

Når du gjør et kjøp er det veldig viktig at du også lager en kontrakt. Kontrakt er en avtale mellom to parter som sier noe om hva man skal gjøre og hva man ikke skal gjøre. Det finnes mange forskjellige kontrakter, men når det kommer til kjøp og salg av brukte biler er det viktigste at man kjøper bilen som den er samtidig som man gir penger for det man kjøper. Penger går til selger og bil til kjøper. Det er den enkle varianten. Så kan man gjøre det mer komplisert etterpå.